Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Cartoons - Discography

Ξεκίνησαν στην Αθήνα στα τέλη του 1992 σαν "Λοβοτομή". Τα μέλη της μπάντας ήταν Βασίλης φωνή, Γιώργος (ex "Λευχαιμία") κιθάρα, Στέλιος κιθάρα, Γιάννης μπάσο και Κώστας τύμπανα. Στην αρχή παίζαν διασκευές και αργότερα έγραψαν τα δικά τους τραγούδια. Το '93 έκαναν την πρώτη τους συναυλία στο λιμάνι του Πειραιά. Το '94 φεύγει από τη μπάντα ο Γιάννης και έρχεται στη θέση του ο Λευτέρης και μετονομάζονται σε "Cartoons". Το '96 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους demo κασέτα με τίτλο "'Αλλη Μια Μέρα" και περιείχε πέντε δικά τους κομμάτια. Εκείνη τη περίοδο το γκρουπ έδωσε κάποιες συναυλίες. Το '97 έγραψαν σε κασέτα, χωρίς εξώφυλλο, δύο κομμάτια, τα "Λάβαρα" και "Ανθρωπάκος", τα οποία μοίρασαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε διάφορες πόλεις.
Είχαν σκοπό να κυκλοφορήσουν αυτή την κασέτα, μαζί με άλλα πέντε νέα κομμάτια τους τα οποία τελικά ούτε τα ηχογράφησαν, σαν το δεύτερο demo τους, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. 'Εδωσαν το τελευταίο τους live στις 11 Νοεμβρίου του '97 μαζί με τους "Scums" και μετά διαλύθηκαν. Το '01 οι Βασίλης, Γιώργος, Λευτέρης και ένα νέο μέλος, ο δεκαπεντάχρονος Γρηγόρης, ξανασμίξαν για να δώσουν ένα επεισοδιακό live στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και μετά χάθηκαν πάλι τα ίχνη τους. Μετά τη διάλυσή τους ο Γιώργος έπαιξε στους "One Night Stand", "Captain Paranoia" και "Pecalolo Paniolo" και ο Λευτέρης στους "One Night Stand".
Το '08, έντεκα χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι "Cartoons" είναι πάλι μαζί. Οι Βασίλης, Γιώργος, Λευτέρης και Κώστας ξαναβρίσκονται για να συνεχίσουν να γράφουν την ιστορία των "Cartoons". Το '08 κυκλοφορούν ένα promo cd με τέσσερα νέα κομμάτια.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ [1996 - DEMO TAPE] Download

CARTOONS [1997 - DEMO TAPE] Download

PROMO 2008 [2008 - PROMO CD] Download

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου