Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΑΝΤΙ ... - Μουσικά Αντίδοτα (1990)

Δημιουργήθηκαν τέλη του 1981 σαν "PPF" στην Αθήνα, έδωσαν μόνο ένα live στην Ηλιούπολη το '82 και διαλύθηκαν.Το '84, μετά την επιστροφή του τραγουδιστή τους από το στρατό, έφτιαξαν τους "Αντί..." και πρωτοεμφανίστηκαν στον "Πήγασο", το μετέπειτα "Ροδον", στα εξάρχεια. Η σύνθεσή τους ήταν Κώστας Αγγελίδης φωνή και πλήκτρα, Μίμης Δίπλας μπάσο και Κώστας Παναγόπουλος πλήκτρα. Εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το '86 στη συλλογή "Συνταγή Αντιθανάτου" της "Fm Records" με το κομμάτι "Σταμάτα Να Μιλάς Για Θάνατο". Σε αυτόν το δίσκο συμμετείχε και ο Αντί-Μανώλης, το drum machine που χρησιμοποιούσαν στα live τους. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν την πρώτη τους d.i.y. κασέτα, η οποία περιείχε δέκα κομμάτια και διανεμήθηκε από τους ίδιους με δύο ένθετα και μία μαστίχα. Το '87 έβγαλαν άλλη μια single κασέτα με τίτλο "Club Αχάριστα Παιδιά", με τα κομμάτια "Εκπαιδευτικός Παροξυσμός" και "Αχάριστα Παιδιά".
Το '90 κυκλοφόρησαν ένα split lp από την "Wipe Out Records" με πέντε νέα κομμάτια τους. Το δίσκο μοιράστηκαν με το συγκρότημα "Κοινωνικά Απόβλητα", όπου τύμπανα έπαιζε ο Γιάννης Κολοβός, δημιουργός του φάνζιν "Β-23", το οποίο ονομάστηκε "Στις Σκιές Του Β-23" όταν ενώθηκε με το φάνζιν "Σκιές". Το πέμπτο τεύχος του εν λόγω φάνζιν συνοδευόταν από την ep συλλογή "Fragmenta", στην οποία συμμετείχαν οι "Αντί..." με το κομμάτι "Νεκρή Πλειοψηφία". Αργότερα κομμάτια τους μπήκαν και σε άλλες συλλογές. 'Ολα τα χρόνια της υπαρξής τους, οι "Αντί..." έδωσαν πολλά live μαζί με γνωστές punk μπάντες της εποχής, σε ιστορικά μαγαζιά όπως το "Κυτταρο", "Σκιάχτρο", "Skylab", "Doors" στην Ηλιούπολη, "Cats Meaw" κ.α.
Μετά τη διάλυσή τους ο Αγγελίδης έπαιξε στους "Zart R.S." και "Salto Mortal" και ο Δίπλας συνέχισε τη διδασκαλία σε σχολεία, μιας και είχε διοριστεί από το '84. Το '11, οι "Αντί..." σε συνεργασία με τη δισκογραφική "Ειρκτή", κυκλοφορούν την πρώτη τους κασέτα σε βινύλιο. Τα δέκα κομμάτια τους μαζί με το "Τελευταία Μπύρα", ένα ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα τραγούδι, επαναεπεξεργάστηκαν στο "Sonic Shelter Studios" το φθινόπωρο του '11 και εκδόθηκαν σε χίλια αντίτυπα.


ΑΝΤΙ ... - Μουσικά Αντίδοτα [1990]  Download

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου