Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Nterti Dancing - Social Punk (2011)


δισκοκριτική από το rockap.gr





Η αλλιώς η punkίλα που έγινε λατρεία!
Η μπάντα ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με έδρα το ηράκλειο κρήτης. Demo η πρώτη δουλειά των κοπελιών την οποία τυχαίνει να εξετάζουμε σήμερα!

Όνομα: ΝΕΡΤΙ ΝΤΑΝΣΙΝΓΚ!!!
H δικιά μου πρώτη αντίδραση σε αυτό; Che l'aspetto di lolostefani η αλλιώς:(ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΟΛΟΣΤΑΦΑΝΗ).

Πατώντας το play παθαίνω πλάκα !!!

Ιntro – 1 κομμάτι: Aπόσπασμα από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη με τον Αρμένηνα λέει χαρακτηριστικές ατάκες! Σε ύφος και διάθεση αμιγώς punk-street punk-oi κινείται όλο το demo. Εύστοχοι και καυστικοί στίχοι όπως στο : "No more antisocial, but always antifascist"και του ομώνυμου "social punκ" που κατά τη γνώμη μου είναι και τα hitάκια της κυκλοφορίας αυτής!

Φοβερές επιλογές και στις απαραίτητες διασκευές τις μπάντας με κομμάτια "Ρομαντισμοί κλασσικοί-Lost bodies", "Kακός Δελτάς-Vandaloup" και το "Μαλαματένια λόγια- Ελευθερίου..Μαρκόπουλος" με την ιδιαίτερη φωνή της Φανής και μια εισαγωγή με λαούτο.
Την έκπληξη κατά τη γνώμη μου, μουσικά και στιχουργικά την κάνει το " Δάκρυα από αίμα" και αυτό επειδή μου φέρνει στο μυαλό κάτι από nineties και Χαοτική Διάσταση της περιόδου "πολίτες της κόλασης".

"Γενική εικόνα": Κυκλοφορία αστεία....με την καλή έννοια πάντα!!!Διάθεση ανεβασμένη στα ύψη, από όλες τις πλευρές γιατί όσο και εάν δεν το παραδεχόμαστε θέλουμε και το punk τουμπερλέκι μας! Φρέσκο και ζωντανό όσο το γάλα της Δ.Ε.Λ.Τ.Α φέρνει καινούργιο αέρα στο punk που ήδη ξέρουμε!

ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ APO TO MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Υ.Γ.1:μπορούμε να σου δώσουμε λεφτά να γράψεις ότι ο τραγουδιστής έχει τέλεια αγγλική προφορά και ότι ο κιθαρίστας παίζει τα καλύτερα σόλο της τελευταίας τουλάχιστο δεκαετίας.
Υ.Γ.2 : το Υ.Γ.1 δεν ισχύει καθώς δεν παίζει φράγκο

Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς!

Οι Nterti Dancing είναι :
Νίκος : Φωνή
Τάσος :Κιθάρα ..Φωνή
Φανή: Κιθάρα ..Φωνή
Πέτρος :Mπάσο ..Φωνή
Γιάννης: Μιμήσεις πτηνών..Τύμπανα
Genre: Folk / Hardcore / Punk
myspace  :   http://www.myspace.com/ntertidancing

Download 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου