Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Petunia pig - Demo



Οι "Petunia Pig" ξεκίνησαν σαν τετραμελές γυναικείο συγκρότημα στα τέλη του 1988 στην Πάτρα. Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος ήταν η Κερασιά φωνή, 'Αντα μπάσο, Ιωάννα κιθάρα και η Λίτσα τύμπανα.
Λίγο αργότερα ήρθε στα τύμπανα ο Νίκος Πισπιρής (ex "Ψάθινο Καρότο", "SS Party", "'Ορα Μηδέν") και η μπάντα άρχισε να δουλεύει τα δικά της κομμάτια. Το '91 ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν μια demo κασέτα με δέκα κομμάτια. Την ίδια χρονιά συμμετέχουν με το τραγούδι "A Dream So Grey" στην εφτάιντση συλλογή "Fragmenta II" του φάνζιν "Σκιές του Β-23" και με το τραγούδι "The End" στη κασετοσυλλογή του "Ράδιο Ουτοπία" με τίτλο "You Ain't Got No Friends No More". Το '91 αποχώρισε η Ιωάννα και την θέση της στη μπάντα πήρε ο Κώστας Βασιλάκης. Η μπάντα συνέχισε με αυτή την σύνθεση μέχρι την διάλυσή της, ένα χρόνο αργότερα. Πριν διαλυθούν είχαν σταματήσει να παίζουν σε μαγαζιά και κινήθηκαν σε ένα καθαρά d.i.y. ιδεολογικό υπόβαθρο. Το '97, κυκλοφόρησε από το δεύτερο τεύχος του περιοδικού "Voice", η συλλογή "Girls Re-write Rock" με δύο κομμάτια των "Petunia Pig", τα "Broken Doll" και "Prisoner And Judge".
Μετά τη διάλυσή τους ο Κώστας με τον Πισπιρή έφτιαξαν τους "Madonna's Cant" και αργότερα τους "No Logo". Η Κερασιά έπαιξε μπάσο στους "Shit Hit The Fan" και αργότερα βρέθηκε να τραγουδάει στους "Pop In Noise".

download

1 σχόλιο:

  1. υποψιν οτι το "Πισπιρης" ειναι παρατσουκλι και οχι το επωνυμο του Νικου. Οι Petunia pig ηταν το πρωτο αμιγως γυναικειο συγκροτημα που εμφανιστηκε στην Ελλαδα μετα τη δεκαετια του 60.

    ο πρωτος τραγουδιστης του Punk Ψαθινο Καροτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή