Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Γκρόβερ - Σκληρές λέξεις



Πολλές συστάσεις για μια μπάντα σαν τους Θεσσαλονικιούς «Γκρόβερ», που άφησαν εποχή στην ελληνόφωνη punk rock σκηνή, δεν χρειάζονται. Το γεγονός ότι πήραν μέρος στην πιο ιστορική συλλογή της σκηνής «Διατάραξη Κοινής Ησυχίας», μόνο δέος και σεβασμό μπορεί να σου προκαλεί, με μια δόση γλυκόπικρης ανάμνησης. Οι άξιοι εκπρόσωποι μιας γενιάς που είχε πολλά να πει εκφράζοντας τα με τον καλύτερο και πιο «αγνό» τρόπο, επανέρχονται μετά από 17 χρόνια κυκλοφορίας του πρώτου δίσκου τους από την “Lazy Dog Records”, με ένα lp άγριων διαθέσεων και μιας νοσταλγικής διάθεσης για rock n roll…

Ύστερα από την αναπάντεχη έκπληξη που μας έκαναν τον προηγούμενο χρόνο με την ανεξάρτητη κυκλοφορία τους σε cd με τίτλο «Σκληρές Λέξεις» και λίγο πριν μας αποχαιρετήσει αυτός ο πολύπαθος χρόνος, ήρθε να δέσει το γλυκό με την επανακυκλοφορία του και μάλιστα σε συλλεκτικό βινύλιο! Υπό την σκέπη της “Labyrinth Of Thoughts Records” και σε συνεργασία με την “B-Otherside Records” αποτυπώνουν σε μια προσεγμένη έκδοση 304 αριθμημένων αντιτύπων, τις τότε ανησυχίες τους, τους έρωτες, τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που τους απασχολούσαν, καταγράφοντας στην ουσία την πρώτη περίοδο του group. 17  punk rock τραγούδια (2 λιγότερα από την έκδοση cd) γραμμένα από το 1981 έως το 1991 και ηχογραφημένα το 2009.

Και για να μην μας αφήσουν παραπονούμενους μαζί με τον δίσκο δίνουν δώρο και ένα 7ιντσο το οποίο περιλαμβάνει  4 κομμάτια! Τα 2 πρώτα είναι αυτά που δεν ήθελαν να στριμωχτούν στο βινύλιο και τα άλλα 2 είναι τα ιστορικά κομμάτια που συμπεριλήφθηκαν στην «Διατάραξη» (Μονοτονία, Σ’αυτή τη πόλη), παιγμένα αυτή τη φορά ζωντανά, στο “Eightball club” τον Μάϊο του 2010.

Για την ιστορία στην πραγμάτωση στου δίσκου βοήθησε ο πάλαι ποτέ μπασίστας των Γκρόβερ και τραγουδιστής των Εκτός Ελέγχου και Γκέτο, Αποστόλης Δαδάτσης, με τα ιδιαίτερα φωνητικά του αλλά και συμμετέχοντας με τους στίχους του στο κομμάτι «μοναξιά». Την παραγωγή επιμελήθηκε το ίδιο το συγκρότημα ενώ την ηχοληψία φρόντισαν οι γνωστοί άγνωστοι Τίτος Καργιωτάκης και Χρίστος Χαρμπίλας.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το mail order της εταιρίας:
www.labyrinthofthoughts.gr/opencart


http://www.rockap.gr/?p=10525

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου