Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ψευδοπροφήτες- Στη Φυλακή

Τον τελευταίο χρόνο, παρ’ όλες τις κοινωνικές – οικονομικές - ταξικές αναταραχές που συμβαίνουν στην ‘χώρα μας’, (για το «μας» δεν είμαι απολύτως σίγουρος), παρατηρώ μία αδικαιολόγητη παγωμάρα στον χώρο του ελληνόφωνου punk και hard core, αντίθετα με το αγγλόφωνο. Το ελληνόφωνο όμως είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο το αυτί του έλληνα την συγκεκριμένη στιγμή καθώς λόγω γλώσσας είναι πιο άμεσο και πιο κατανοητό.

Γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της σκηνής έχει εξαφανιστεί τώρα; Τώρα που χρειάζεται ο κόσμος να αφυπνιστεί και ψάχνει να βρει ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, να κρεμαστεί από πάνω τους και να κάνει τους στίχους τους συνθήματα στους δρόμους. Γιατί;;; Μήπως αυτά που μας λέγανε τόσα χρόνια ήταν μπαρούφες και επί του πρακτέου αποδείχθηκε το αντίθετο;

Εν πάση περιπτώσει, οι Ψευδοπροφήτες δεν ανήκουν σε αυτούς τους πολλούς, αλλά στους λίγους που δεν σκύβουν το κεφάλι και επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια δισκογραφικά με αυτό το mini cd τους «Στη Φυλακή».

Και πριν από δύο χρόνια με το «Τρέξε» τα παιδιά μου είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και χαίρομαι που δεν επαναπαύτηκαν, αλλά εξελίχθηκαν και βελτιώθηκαν και τεχνικά αλλά και σε θέματα παραγωγής παρόλο που και αυτή η δουλειά είναι άκρως ανεξάρτητη και όπως και οι προηγούμενες διατίθενται δωρεάν για κατέβασμα από την σελίδα τους.

Κρατώντας το ύφος τους σε punk-rock μονοπάτια και με πιο προσωπικό στυλ αυτή τη φορά μας πυροβολούν με τις τσιταρισμένες μελωδίες τους, και τα τρελά τους σκασίματα στα drums μαχαιριές στον εγκέφαλο.

Στίχοι καυστικοί με δώσεις σάτιρας, επίκαιροι 100% κατακρεουργούν τους εξουσιάζοντες και μας ωθούν να κάνουμε και εμείς το ίδιο.

Το κομμάτι που ξεχώρισα είναι το «ξανά απ' την αρχή» που μου θύμισε τους αγαπημένους μου ‘Τρύπες’.

Όπως και προανέφερα την καινούργια δουλειά των Ψευδοπροφητών αλλά και όλες τις προηγούμενες μπορείτε να τις κατεβάσετε δωρεάν από την σελίδα τους.

Links:
www.myspace.com/psevdoprofites
www.youtube.com/randomnickchosen



πηγή :http://www.rockap.gr/?p=8966

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου